Foto: Bildbyrån

Ny damchef hoppas få med sig Vikarby

Uppdaterad
Publicerad

Lars Melin blir ny chef för det alpina damlandslaget. Med sig på tåget till nästa säsong verkar han få Jessica Lindell Vikarby som öppnat dörren på glänt.

I dag utnämndes Lars Melin, 51, till ny damchef för alpina landslaget. Han var åkarnas man.

– Ja, det var dem som ville ha mig. Alla tycker att det ska bli kanonroligt, säger Melin, som hade bland andra Ingemar Stenmark som landslagskamrat under sina egen aktiva fartkarriär 1985-1987, till SVT Sport.

Världscupen i alpint

Det betyder alltså att Jessica Lindell Vikarby, som avslutade säsongen med ryggsmärtor och tårar, fortsätter.

– Ja, hon och alla andra har lämnat klartecken, säger Melin, vars främsta uppgift är att få gruppen att fungera tillsammans.

– Det ska finnas så lite orosmoment som möjligt, säger han.

Lindell Vikarby delar inte helt uppfattningen att hon tackat ja till nästa säsong.

”Jag är positiv men håller fortfarande på att utreda möjligheterna för att fortsätta men har ej bestämt mig”, skriver Lindell Vikarby i ett SMS till SVT Sport.

Lindell Vikarby tog VM-brons i vintras

Lindell Vikarby tog brons i storslalom vid VM i Beaver Creek men hade annars stora problem under säsongen.

– Jag måste konsultera med läkare och sjukgymnaster för att se vad som kan göras med ryggen och det blir vägledande för hur jag gör i framtiden, sa Lindell Vikarby till SVT efter säsongsavslutningen 22 mars.

Lars Melin var ett namn som stod högt i kurs.

”Han stod högst på vår önskelista då han har en kompetens på alla områden inom alpint. Han var också den som åkarna gärna såg som ny damchef”, säger alpina sportchefen Anders Sundqvist i ett pressmeddelande.

Melin efterträder Fredrik Steinwall som redan i höstas flaggade för att han inte skulle förlänga kontraktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet