Foto: TT

Matts Olsson ansluter till landslaget efter hjärnskakningen

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olssons VM har varit i fara på grund av en hjärnskakning. Men nu ska han vara på väg tillbaka. Under kvällen ansluter Olsson till resten landslaget, skriver Expressen.

Matts Olsson är ett av de stora svenska medaljhoppen i Åre. Trots en fin säsong med bland annat en tredjeplats som bäst har uppladdningen inte varit optimal för storslalomåkaren. Inför genrepet i Garmisch-Partenkirchen ådrog han sig en hjärnskakning och har inte åkt skidor sedan dess. Men nu är alltså Olsson på väg tillbaka efter bakslaget.

Hoppas kunna träna på lördag

–  Vi har fått ganska positiva signaler när det gäller Matts. Han körde ett ganska utmanande pass i går kväll och det blev ganska bra svar på det, säger landslagsläkaren Jakob Swanberg till Expressen.

Olsson befinner sig på det sista steget i hjärntrappan och om allt går som planerat ska han kunna träna med laget imorgon, lördag.

– Han är på allra översta steget och kan förhoppningsvis vara med och träna i morgon, säger Swanberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.