Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här rasar Henrik Kristoffersen mot aktivisterna Foto: SVT

Ordbråk efter skandalscenerna i slalompremiären: ”Aldrig hört talas om killen”

Uppdaterad
Publicerad

Det var under lördagens slalomtävling i österrikiska Gurgl som klimataktivister tog sig in i målfållan och norska åkare blev förbannade. Efter det har ett ordbråk brutit ut mellan en österrikare och Sebastian Foss Solevåg.

– Han försöker få en reaktion, säger norrmannen till NRK.

Se när Henrik Kristoffersen rasar mot aktivisterna i spelaren ovan

Då klimataktivisterna tog sin in i målfållan rasade den norske stjärnan Henrik Kristoffersen.

– Jävla idioter. De förstör för oss alla. De ska bort. Det är så respektlöst. Alexander (Steenolsen) står redo på toppen och vet inte vad händer, sade han då.

Henrik Kristoffersen och Sebastian Foss Solevåg var två som var arga och försökte jaga bort aktivisterna. Det kritiseras av den österrikiske fartåkaren Julian Schütter, som är känd för sitt klimatengagemang.

– Några av de norska idrottarna var våldsamma. Det är inte bra. Ingen gillar de här demonstranterna, men det är helt fel att reagera med våld, säger han bland annat.

”Jag har aldrig hört om killen”

Solevåg ger inte mycket för kritiken.

– Det blir helt fel. Tyvärr. Han försöker få en reaktion och han försöker allt möjligt här, tydligen. Det är därför man blir lite irriterad också, för han får väldigt lite medhåll i skidvärlden, säger han.

Norrmannen förklarar att det är sättet som de protesterar på som han vänder sig emot.

– Jag har aldrig hört om killen (Schütter). Jag har inga problem med att folk demonstrerar, men det ska inte begränsas till att påverka bara en idrottare. Då får man hellre göra så att det går ut över alla, säger han.

Henrik Kristoffersen: ”Jävla idioter”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: NRK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.