Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Felix Monsén tvingas till operation – missar resten av säsongen Foto: Bildbyrån

Oturen grinar Felix Monsén i ansiktet – opereras och blir borta säsongen ut

Uppdaterad
Publicerad

För ett par veckor sedan kom Felix Monsén tillbaka efter två års frånvaro på grund av en knäskada. Nu kommer nästa smäll efter ett diskbråck som ska opereras med lång rehab följd.

– Man pratar om runt åtta veckor. Det är tyvärr världscupsäsongen, säger Monsén till SVT Sport.

Svensken åkte på ett diskbråck i månadsskiftet september/oktober och fick en kortisonspruta för att hålla det i schack men sedan har det blivit sämre och sämre med strålningar ner i foten.

Efter första träningsåket inför farttävlingarna i Bormio, Italien, i veckan gjordes en magnetkameraundersökning och i morse fick Monsén akut operationstid under torsdagen.

– Man kommer att gå in och ta bort den delen av disken som buktar ut och trycker på nerven, säger Monsén från en sjukbädd på Sanatorium Kettenbrücke i Innsbruck där han ligger för att vara förberedd inför operationen.

”Det är väldigt svårt just nu”

Hur lång rehab behövs efter en sådan här operation?

– Man pratar om runt åtta veckor. Det är tyvärr världscupsäsongen, säger en dämpad Monsén.

Med tanke på dina allvarliga skador, hur håller du humöret uppe?

– Det är väldigt svårt just nu men jag håller humöret uppe och har ett grymt team runt mig och fått bra pepp de senaste timmarna. Jag försöker se det positiva och tanken är att fortsätta. Det här är bara ett hack i kurvan, säger Monsén.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Felix Monsén berättar om känslorna kring att göra comeback i backen där han skadade sig 2021 (14 dec 2023) Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.