Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Pallplats för Swenn-Larsson i världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Andraplats efter första åket och pangläge på pallplats i alpina världscuppremiären med slalom för Anna Swenn-Larsson.

Hon stod för ett starkt andra åk, men kunde inte matcha Mikaela Shiffrin och gick i mål som tvåa.

Dürr, med ett rejält försprång, pallade inte för trycket och missade pallen. Därmed blev det en andraplats för Swenn-Larsson.

I det andra åket var Sara Hector först ut av svenskorna och hon förvaltade sitt försprång och gick i mål i ledning. Hanna Aronsson Elfman gjorde ett bra andra åk, men kunde inte hålla samma takt som Hector, så 19-åringen gick i mål med tredje bästa tid.

Hector trillade utanför pallplats efter att Wendy Holdener, Ana Bucik och Petra Vlhova tog sig förbi. Därefter återstod tre åkare: Mikaela Shiffrin, Anna Swenn-Larsson och Lena Dürr.

Shiffrin stod för ett riktigt vasst åk och blev ny ledare framför Vlhova. Anna Swenn-Larsson hade en tiondels försprång mot Shiffrin och körde jämnt med den amerikanska suveränen. Men till slut var Shiffrin för snabb, så Swenn-Larsson gled in 0,16 sekunder bakom som tvåa.

Lena Dürr hade klart försprång inför sista åket, men kunde inte förvalta det och missade pallen helt.

”Vilken härlig star på säsongen”

Anna Swenn-Larsson tog därmed karriärens åttonde pallplats i världscupen, samtidigt som Sara Hector slutade sjua och 19-åriga Hanna Aronsson Elfman blev nia.

– Jag är så glad, verkligen en härlig start på säsongen. Jag har haft en så bra försäsong, kul med ny tränare som kommit med mycket energi, så det känns väldigt kul att få göra det här, säger Anna Swenn-Larsson till Viaplay efter att hon fått stå på pallen.

– Det var jättebra åkning, men jag känner ändå att jag inte riktigt är på min toppnivå. Men samtidigt är det jättesvårt att få ut allt på tävling. Jag är jättenöjd och åker jättebra, men jag känner att det finns marginaler i branten att jobba på.

Imorgon, söndag, väntar ännu en världscuptävling med slalom från finländska Levi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.