Dominik Paris super-G-segrare

Uppdaterad
Publicerad

Italienaren Dominik Paris tog hem det första herrguldet i Åre. Italienaren gick ut redan som trea i herrarnas super-G och fick sedan se åkare efter åkare få röda siffror.

– Det var så svårt att åka, väldigt svårt. Känslan är bra nu men jag hade några problem, säger Dominik Paris till SVT Sport.

– Han låg på gränsen och det är det vi vill se, det där är det nog ett riktigt bra åk, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Det var det.

Det var ihållande snabbt från italienaren som gick ut redan som nummer tre. Han låg nära käpparna och trots en liten miss på slutet, där var nära att åka ut, tog han en klar ledning i mål. Johan Clarey, Frankrike och österrikaren Vincent Kriechmayr delade på andraplatsen.

– Jag är väldigt glad och absolut överraskad. Jag förväntade mig inte alls detta, säger Johan Clarey till SVT Sport.

Norrmännen har floppat

– Det är nog svårt för någon åkare att göra ett perfekt race i dag, fortsätter Hellman.

För norrmännen, med flera medaljhopp inför, gick det inget vidare. I sitt näst sista race blev Aksel Lund Svindal inte bättre än femtonde man. Skadade Kjetil Jansrud blev 22:a efter att ha kört med bruten hand. Bästa norrman var i stället Adrian Smiseth Sejerstad på en åttonde plats.

De svenska åkarna blev 19:e, Felix Monsén, 20:e, Alexander Köll, 25:a Mattias Rönngren och 34:a, Olle Sundin.

Fakta: Resultat super-G

1) Dominik Paris, Italien, 1.24,20

2) Johan Clarey, Frankrike, och Vincent Kreichmayr, Österrike, båda +0,09

4) Christof Innerhofer, Italien, +0,35

5) Adrien Theaux, Frankrike, +0,37

Svenska placeringar

19) Felix Monsén, Sverige, +1,05

20) Alexander Köll, Sverige, +1,08

25) Mattias Rönngren, Sverige, +1,78

34) Olle Sundin +2,95

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.