Pernilla Wiberg i VM-magasinet under alpina VM i Åre. Foto: BILDBYRÅN

Pernilla Wiberg oroad för fler avhopp: ”Ouff...då blir det riktigt jobbigt”

Publicerad

Två av alpina landslagets stora namn slutar samtidigt som både André Myhrer och Matts Olsson funderar på att kanske ta samma beslut.
– Ouff...då blir det riktigt jobbigt, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg oroat.

Först meddelade Frida Hansdotter att hon lägger av, sedan kom Mattias Hargin med samma besked. Nu är SVT:s expert Pernilla Wiberg orolig för att fler avhopp följer.

– Ouff... då blir det riktigt jobbigt, säger Wiberg och fortsätter:

– Vi har ju Mattias Rönngren i storslalom som har tagit poäng en gång i år. That´s it! På slalomsidan har vi ju Jakobsen som knappt har kommit ner i år. Ska han vara med i ett världscuplag över huvud taget? Och vilka har vi då?, säger Wiberg.

Två juniorer ställde upp i VM-slalomen på herrsidan men där blev det inte heller någon framgång.

– Det ser riktigt tunt ut där, säger Wiberg.

Ljusare framtid för damerna

Anna Swenn-Larsson tog Sveriges enda VM-medalj i Åre och Frida Hansdotter slutade femma.

– På damsidan ser det bra ut med Anna Swenn-Larsson som kronprinsessan efter Frida. Nu kommer allt fokus ligga på henne men frågan är nu om hon kommer att axla den rollen? Det blir en ny tuff situation för henne, men samtidigt känner jag att hon har varit med så pass länge att hon skulle kunna tackla det, säger Wiberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer