Sara Hector strålande glad efter sjundeplatsen. Foto: TT

Sara Hectors upphämtning: ”Wow, vilken känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector avancerade rejält i det andra åket och låg länge i ledningen i damernas storslalom. Hon slutade till slut sjua, medan slovakiskan Petra Vlhova tog hand om guldet.

– Det häftigaste jag varit med om i mitt liv, säger Sara Hector till SVT Sport.

Precis som i det första storslalomåket var banan nedflyttad, på grund av fortsatta problem med vinden i Åre.

Sara Hector fick inte till det på förmiddagen, i det andra åket gick det däremot desto bättre. Hon korsade mållinjen som ny ledare med 27 hundradelar.

Hectors ledning höll i sig fram till att sju åkare återstod, då kom Federica Brignone och tog över ledningen.

”Häftigaste jag varit med om”

Sara Hector slutade till slut sjua, med den fjärde bästa åktiden i det andra åket.

– Det var det häftigaste jag varit med om i mitt liv, att komma i mål och höra alla ropa. Wow, vilken känsla, säger Sara Hector till SVT Sport.

– Det var lite högre insats, det var det som saknades i första. Jag tyckte det blåste jättemycket i första, i andra åket var det lite tempo i banan. Jag bara njöt och körde.

Har det varit nervöst under dagen med VM på hemmaplan?

– Ja, det är klart att det är nervöst, men det är roligt att vara nervös. Men också jobbigt som sjutton!

Favoriten Mikaela Shiffrin var fyra efter det första åket. Trots att åkningen inte såg helt övertygande ut lyckades amerikanskan nu ta över ledningen med 49 hundradelar.

Hansdotter elva

Ragnhild Mowinckel fick problem och lyckades inte ta Shiffrin. Det gjorde däremot Petra Vlhova, och hennes tid skulle räcka långt. Viktoria Rebensburg såg ut att gå mot guldet, men hade inget att sätta emot mot Vlhovas starka avslutning.

– Fantastiskt! Jag vet inte hur jag ska kunna beskriva mina känslor men det betyder mycket för mig. Vi är ett litet lag, litet land och jag gjorde det. Jag är bäst i världen, säger Vhlova.

Mikaela Shiffrin var missnöjd efter första rundan för att hon höll tillbaka för mycket. Nu var hon nöjd med bronset.

– Jag visste att jag behövde vara aggressiv i andra rundan. Jag hade ett litet misstag men jag kämpade verkligen för en medalj och nu känner jag mig lite lyckligt lottad, säger hon.

Frida Hansdotter öppnade starkt men tappade sedan mot Hector och åkte in som femma i mål. Hon slutade elva.

Ylva Stålnacke slutade på 14:e plats och Magdalena Fjällström på plats 30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.