Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Hectors avslutning här. Foto: KIMMO BRANDT

Sara Hector tappade pallen i det andra åket i Killington

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Hector hade chansen att ta sin första pallplats för säsongen men tappade sin andraplats efter första åket och slutade fyra i Killingtons storslalom. Det är tredje gången den här säsongen som Hector slutar fyra.

Hon vinkade till publiken vid målgång medan snörök blåste in och bjöd sedan på ett stort leende i solskenet.

Lara Gut-Behrami, som vann storslalompremiären i Sölden, trivs i backen och följde upp segern från förra året efter ett väldigt vasst åk i den uppkörda och isiga banan där hon var trea i det andra åket och klättrade från tredje plats i det första åket.

– Jag är så glad och att kunna vinna två lopp på raken är så härligt, säger Lara Gut-Behrami i Eurosports sändning.

Senaste gången som en schweiziska vann två storslalomtävlingar på raken på samma ställe var Sonja Nef 2001.

– För två år sedan vann jag VM 20 år efter att Sonja gjorde det och att nu göra det åren på varandra som hon gjorde är häftigt, säger Gut-Behrami med ett stort leende.

Över sekunden efter Gut-Behrami i andra åket

Ledaren från det första åket, Alice Robinson, klarade av att hålla sig kvar på pallen med att bli tvåa. Mikaela Shiffrin körde upp sig från femte till tredje plats och möttes av ett öronbedövande vrål från den stora publiken.

Hector var över sekunden efter Gut-Behrami i det andra åket där hon inte var bättre än 15:e efter att ha tappat stadigt. Hon var 0,25 från pallen.

Sandviken-åkaren har inlett säsongen med en stor jämnhet och dagens placering var hennes tredje fjärdeplats under säsongen. Till det ska nämnas att hon varit femma i den fjärde tävlingen.

Tävlingens övriga svenskar – Hilma Lövblom, Lisa Nyberg och Cornelia Öhlund – gick inte vidare till det andra åket. 18-åriga Öhlund gjorde sin storslalomdebut i världscupen.

I morgon är det dags för slalom i samma backe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.