Italienskan Sofia Goggia är i storform. Foto: Bildbyrån

Segersviten fortsätter – Goggia följer upp gårdagens succé

Uppdaterad
Publicerad

I går blev det sjunde raka i störtlopp – i dag seger i super-G.

Sofia Goggia sopar banan i helgens tävlingar i franska Val d'Isère.

– Jag tror det här är det bästa super-G-åk jag har gjort i hela min karriär, säger Sofia Goggia i Viaplay.

Det blev ännu ett kanonåk från italienskan som har visat på fin form i början av säsongen. Än en gång gör Goggia en stark avslutning och plockar nästan 60 hundradelar från sista mellantiden och in i mål.

– Idag vaknade jag upp och kände mig riktigt självsäker och jag gjorde ett smidigt åk, säger Goggia.

Det är hennes andra seger i disciplinen och hon leder super-G-cupen. Trots det känner hon sig inte lika stark som när hon kör störtlopp.

– I störlopp har jag det i mig, i Super-G är det svårare, du vet aldrig hur farten är, linjerna och taktiken. Jag inte den starkaste och behöver hela tiden prestera ett fantastiskt åk, säger hon.

Norskt på pallen

Hon övertog ledningen från österrikiskan Tamara Tippler med 92 hundradelar och vann till slut med 33 hundradelar före norska Ragnhild Movinkel.

Det blev italienskt även på tredje och fjärde plats i form av Elena Curtoni och Federica Brignone som var 51 respektive 52 hundradelar efter landsmaninnan i topp.

Amerikanska alpinstjärnan Mikaela Shiffrin slutade på en femte plats. Hon långt i från att matcha Goggia – 0,75 sekunder efter.

Hörnblad 33:a

Lisa Hörblad slutade på en 33:e plats vilket inte gav några världscuppoäng. I går lyckades svenskan ta poäng när hon blev 25:a i störtloppet.

Andra svenskan till start i dagens super-G, Estelle Alphand, körde ur strax efter andra mellantiden.

MER ALPINT: Felix Monsén är nyopererad: ”Har varit ganska nere” (19 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.