Mikaela Shiffrin gjorde ett imponerande störtlopp i Lake Louise. Foto: Bildbyrån.

Shiffrin nära vinna störtloppet i Lake Louise – passerad i sluthanget

Uppdaterad
Publicerad

Den alpina drottningen Mikaela Shiffrin blev tvåa i det krävande störtloppet i Lake Louise. Amerikanskan ledde tävlingen fram till den femte och sista mellantiden men blev passerad av Nicole Schmidhofer som vann knappt.

– Mitt mål är att lyckas i fart också. Det gäller att klara omställningen och försöka att ha roligt under tiden, säger Shiffrin, som börjat åka på längre skidor med lyckat resultat, till AP.

Österrikiskan Schmidhofer väntade i ledarstolen i målfållan i det soliga Lake Louise, Lindsey Vonns favoritbacke, i Kanada när Shiffrin utmanade rejält i tävlingen med en lång åktid. Schmidhofer var ute i 1.49,92 – 0,13 före Shiffrin, som var tia i samma backe under gårdagen då det kommit en del nysnö. Pallen var helt utbytt i kväll. 

Efter sex tävlingar i världscupen har Shiffrin susat iväg till en jätteledning. 24-åringen har tagit 446 poäng, mer än dubbelt så många som tvåan Michelle Gisin som har 176.

Norskan Kajsa Vickhoff Lie var på väg mot en jätteskräll och ledde med 0,47 halvvägs i banan från startnummer 21 men hade tappat ledningen när hon körde ur på slutet.

Lin Ivarsson, med startnummer 37, körde i mål som sista åkare av dem som tagit sig i mål fyra sekunder efter Schmidhofer. Hon blev 38 av 47 startande.

För andra året i rad vann Beat Feuz Beaver Creeks störtlopp i USA. För andra året i rad var banan förkortad på grund av hårda vindar.

– Jag visste vilken linje jag skulle välja, därför är jag så snabb, sade schweizaren Feuz via tolk, uppger AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer