Mikaela Shiffrin spar på krafterna och väljer bort kombinationen för nästa veckas slalom och storslalom. Foto: Bildbyrån

Shiffrin står över kombinationen: ”Tar inget för givet”

Publicerad

Mikaela Shiffrin vann första guldet i Åre-VM 2019.
Men amerikanskan avstår fredagens kombination.
”Jag ska fokusera på slalom och storslalom”, skriver hon på Twitter.

Mikaela Shiffrin hade marginalerna på sin sida när hon på tisdagen tog karriärens första VM-guld i fart. I intervjuerna efter framgången ville den alpina stjärnan inte säga om hon skulle ställa upp i kombinationen. Men senare under kvällen kom beskedet att amerikanskan avstår tävlingen.

”Ett svårt beslut för mig, men mitt team och jag har beslutat att det blir för mycket för mig att hantera på VM”, skriver hon på Twitter.

”Det svåraste för mig är att balansera min vilja att tävla så mycket som möjligt med att hantera min energi både fysiskt och psykiskt. Jag tar inget för givet. Jag ska fokusera på slalom och storslalom”, fortsätter hon.

I kombinationen (störtlopp och slalom) hade Shiffrin varit en medaljkandidat. Därför är beslutet ”moget”, menar SVT Sports expert Maria Pietilä Holmner.

– Hon vill balansera sin energi och har tidigare haft problem med ryggen. Hon har väl tänkt efter till lite. Ett moget och klokt beslut, säger Maria PH.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer