Foto: Bildbyrån

Shiffrin överlägsen Hirscher i alpina löneligan

Uppdaterad
Publicerad
De vann nyligen den totala alpina världscupen på dam- och herrsidan. Men sett till intjänade prispengar den gånga säsongen utklassar amerikanskan Mikaela Shiffrin österrikaren Marcel Hirscher. Shiffrin körde nämligen in 3 miljoner kronor mer i prispengar än Hirscher.

Mikaela Shiffrin uttryckte nyligen sin stolthet över sina framgångar samt att hennes sport är jämlik när det handlar om prispengar.

Foto: Twitter

– Jag tror att anledningen till att jag tjänat mer än männen är att jag tävlar i alla grenar eftersom jag då har fler möjligheter att vinna mer prispengar, säger Mikaela Shiffrin till The Wall Street Journal.

Inom den alpina sporten får kvinnorna lika mycket pengar som männen för sina placeringar i världscupen. En seger ger 45 000 CHF (420 437 kr).

Att Shiffrin drog in mer beror bland annat på att hon hade 17 segrar jämfört med Hirschers 9 segrar. Shiffrin hade dessutom fler starter den gångna säsongen, 26 starter för Shiffrin jämfört med 20 för Hirscher. Shiffrins snitt i intjänade pengar per tävling var klart högre än Hirschers.

Shiffrin vs Hirscher

Visa

Shiffrin 8,290,105.83 kr totalt på 26 starter (17 segrar) / 318 850,22 kr i snitt per tävling

5,285,311.70 kr totalt på 20 starter (9 segrar) / 264 265,59 kr i snitt per tävling

Källa: FIS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer