Frida Hansdotter bästa svenska efter det första åket på en tredje plats. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hansdotter trea bakom Shiffrin

Publicerad

Frida Hansdotter inledde lördagens världscupslalom i österrikiska Semmering med ett stabilt åk och är bästa svenska på en tredjeplats – 53 hundradelar efter ledande stjärnan Mikaela Shiffrin.

Anna Swenn Larsson höll ett bra tempo och låg 37 hundradelar efter Hansdotter vid den första mellantiden men blev till slut slagen av Hansdotter med halvsekunden och ligger på en femteplats – dryga sekunden bakom Mikaela Shiffrin.

– Båda svenskorna har gjort ett riktigt bra första åk och kan vara med på fina placeringar och pallplatser till och med. Det bådar för ett spännande andra åk i dag också, men Shiffrin är lite väl överlägsen, säger expertkommentatorn Tobias Hellman.

Shiffrin som vann senast i Semmering när det begav sig leder inför det andra åket med 48 hundradelar före slovakiskan Petra Vhlova. Amerikanskan jagar sin 15:e världscupseger under ett och samma kalenderår och skulle vid en seger i Semmering bli först någonsin att uppnå bedriften.

Topp tre-placeringarna efter det första åket är därmed identiska som pallen slutade i franska Courchevel för en vecka sedan: Shiffrin, Vhlova och Hansdotter.

För hemmahoppet Bernadette Schild var oturen framme direkt. Österrikiskans åk hann knappt börja innan hon körde ut vid den första käppen.

Det andra åket startar 13.30 och sänds i SVT1 där sex svenskor kommer att åka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer