Petra Vlhova. Foto: Bildbyrån

Vlhova med en fullträff i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Petra Vlhova stod för en fullträff i Åre och går om Lara Gut-Behrami i totala världscupen.

– Jag är jätteglad men också trött så jag behöver ladda om och bara ta det lugnt inför i morgon, säger Vlhova till SVT Sport.

Bästa svenska var Elsa Fermbäck som stod för sitt bästa åk och resultat i karriären.

Helgens världscup i Åre var ett gyllene läge för Petra Vlhova att ta ledningen i den totala världscupen då Lara Gut-Behrami inte är med.

Och Vlhova tog vara på chansen.

På den svenska snön dominerade Vlhova i det första åket, och i det andra försvarade hon placeringen när hon gick i mål 20 hundradelar före Katharina Liensberger. Gut-Behrami som tidigare har lett den totala världscupen halkade därmed ner till en andra plats, 64 poäng bakom slovakiskan.

Favoriterna Mikaela Shiffrin och Katharina Liensberger höll inte i det andra åket. Liensberger slutade tvåa. Shiffrin höll på att åka ur men lyckades rädda upp situationen men det kostade henne tid. Hon slutade på tredje plats, 64 hundradelar bakom.

Fermbäck med karriärens bästa åk

I ett nollgradigt Åre stod Elsa Fermbäck för den bästa insatsen i sin karriär. Fermbäck klättrade 16 placeringar till karriärens bästa världscupresultat – en 14:e plats.

– Det var bra, jag ville verkligen på. Sen hade jag några missar, men jag är verkligen nöjd med åket, säger Elsa Fermbäck till SVT

Sport.

För Sara Hector som hade en bra inledning i det andra åket grenslade.

– Jag tyckte att det var en bra insats av mig. Det är alltid surt när det blir sådär, det är andra grenslingen i år, säger hon.

Se när Sara Hector åker ur i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.