Brignone höll för trycket – hattrick i kombinations­segrar

Uppdaterad
Publicerad

Federica Brignone måste älska att åka alpin kombination i Crans Montana, Schweiz. Italienskan som ledde efter det inledande störtloppet höll för trycket i slalomåket och körde in som etta i mål före skrällen Roni Remme. Brignone tog sin tredje kombinationsseger i Crans Montana.

Italienskan Federica Brignone sträckte nävarna i skyn efter målgång i den alpina kombinationen Crans Montana. Och det var inte första gången hon var snabbast av alla i den schweiziska orten – utan tredje – en favoritbana.

– Det är starkt av henne för hon vet att det är tufft här, hon måste ligga på och tempot var tillräckligt för att ta henne hela vägen upp, säger Tobias Hellman i SVT:s sändning.

Lika glad var tvåan Roni Remme. Kanadensiskan tog sin första pallplats i världscupen.

Lisa Hörnblad, vars styrka ligger i farten och inte slalomen, tappade tolv placeringar och henne niondeplats blev till en 21:a-plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.