Lara Gut tog sitt första VM-guld i super-G. Foto: Bildbyrån.

Storfavoriten höll för trycket – tog historiskt VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Schweiziskan Lara Gut-Behrami är i en nästintill osannolik form och hon briljerar just nu i super-G.

Efter fyra raka segrar i världscupen tog hon under torsdagen sitt första VM-guld i karriären.

29-åriga Lara Gut-Behrami befinner sig i en ofantlig form för tillfället. Den långa perioden mellan 2018 och 2020 då hon inte lyckades vinna någon tävling är förbi med besked. Efter fyra raka segrar i världscupen den här säsongen stod hon pall för pressen och fick ställa sig överst med en VM-guldmedalj runt halsen i ett soligt Cortina i Italien.

Storfavoriten Gut-Behrami som har två VM-medaljer i super-G tidigare (fem medaljer totalt), ett brons från Sankt Moritz 2017 och en silverpeng i Schladming 2013, gick ut som sjunde åkare och körde över mållinjen med en ledning på 34 hundradelar. Det försprånget höll hon tävlingen igenom.

”Har jagat guldet länge”

– Hon har full kontroll hela vägen och får full utdelning. Hon har jagat guldet länge och väl, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Landsmaninnan Corinne Sutter slutade tvåa och Mikaela Shiffrin, som inte kört super-G sedan förra säsongen, tog brons.

Dagens två svenskor, Estelle Alphand blev 31:a och Lin Ivarsson 35:a. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.