Suveränen Hirscher vann igen

Publicerad

Marcel Hirscher, 29, går inte att stoppa.
Den omöjlige östterikaren gjorde det igen och vann för 66:e gången i världscupen när han segrade i Adelbodens storslalom.

Henrik Kristoffersen hade tolv hundradelar till godo på österrikaren Marcel Hirscher inför det andra åket.

Det höll inte. Hirscher gjorde ett fantastiskt andraåk och vann tävlingen 71 hundradelar före norrmannen och 1,04 före fransmannen Thomas Fanara.

Det var 29-åringens 66:e världscupseger i karriären, 32:a i storslalom (Ingemar Stenmark har 46) och han fick kliva upp på pallen för 131:a gången.

– Tack för denna fantastiska tävling här i Adelboden och den fina inramningen. Jag hade min första topp tio-placering i karriären här, så jag har en lång relation med Adelboden, säger Marcel Hirscher i sitt segertal.

Rönngren 27:a

För svensk del blev Matts Olsson bäst på en tolfeplats, efter att ha satsat allt i andra åket men kroknat på slutet.

– Jag hade hyfsad inställning, men det gick åt skogen. Jag kom lite fel och tappade greppet. Här på slutet var det ett dåligt linjeval och jag fastnade litegrann. Jag oroar mig inte så mycket för formen, men mest less på ett dåligt resultat, säger Olsson själv till SVT Sport.

Glädjeämnet var att Mattias Rönngren, 25, tog sina första världscuppoäng någonsin när han blev 27:a. Efteråt var han strålande glad.

– Det andra åket var inte speciellt bra, men det var nog lite nerver. Jag är glad att jag tog mig ner och fick göra mitt första andraåk någonsin, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer