Svenskarna i extas: ”Fan bland det roligaste jag gjort”

Publicerad

Det blev italienskt överst i herrarnas super-G och svenskarna lyste med sin frånvaro i den absoluta toppen. Men i svensklägret är det nöjda miner efter att två stycken slutat topp-20.
– Otroligt kul att vi båda lyckades få ner de där åken, säger Alexander Köll till SVT Sport om sin tjugondeplats och Felix Monséns nittondeplats.

De svenska åkarna blev 19:e, Felix Monsén, 20:e, Alexander Köll, 25:a Mattias Rönngren och 34:a, Olle Sundin.

– Det var fan bland det roligaste jag gjort. Sedan är det fantastiskt att vi är med i matchen här på hemmaplan. Jag och Felix körde i princip på samma tid, det kanske är tre hundradelar som skiljer, säger Alexander Köll till SVT Sport.

– Hela säsongen, och förra ,vi kan ligga fem hundradelar från varandra. Det är otroligt, kul att vi båda lyckades få ner de där åken.

Stöttar varandra

Felix Monsén drog alltså det längsta strået och placerade sig precis före Köll i resultatlistan. Men de där tre hundradelarna verkade inte spela så stor roll för Monsén.

– Nej, jag vet. Just så här på hemmaplan, att vi är två som åker och gör så bra åk som vi gör. Det är sjukt kul. Han får gärna slå mig så länge vi båda tar kliven framåt, säger han.

– Vi två är ett team, vi taggar varandra, fyller Alexander Köll i.

”Otroligt tryck”

Det var uppenbart att de båda njöt av att köra ett VM på hemmaplan.

– Vi kände bara på start att vi ville visa att den här fartsatsningen som förbundet gör är bra, det var otroligt tryck här på hemmaplan. Vi är lite mer än en sekund bakom guldmedaljören, det visar att vi också kan göra det, säger Köll.

– Det var bland de roligaste åken jag gjort i mitt liv, helt underbart. Jag försökte påminna mig själv ”det här kommer du inte få göra så många gånger så försök att njuta nu Felix”, säger Monsén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer