Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Hanna Aronssons Elfmans krasch i Argentina i början av sempteber. Foto: Bildbyrån/Privat

Talangen Hanna Aronsson Elfman saknas i Sölden-trupp

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges premiärtrupp till storslalomen i Sölden till helgen innehåller bland annat två åkare som aldrig fått chansen i den klassiska premiären i österrikiska Sölden men saknas gör talangen Hanna Aronsson Elfman.

– Jag har inte hunnit stå på skidor än, säger Aronsson Elfman som skadade foten i Argentina i september, till SVT Sport.

Hanna Aronsson Elfman, 20, skadade sig efter en krasch under en försäsongstävling i Argentina i början av september.

Efter en magnetkamera-undersökning konstaterades det att Aronsson Elfman, som slog igenom ifjol med en fjärdeplats på slalomen i Sestriere, fått en spricka i foten. Hon missade minst en månads ordinarie träning.

Nu är hon tillbaks i träning och foten känns bättre. Hon väntar på nytt besked om foten är helt läkt. Men att tävla i Sölden har inte varit aktuellt.

– Nej, jag har ju inte hunnit stå på snö, så det är dumt att riskera något, säger 20-åringen till SVT Sport.

Hoppas på Lisa Nyberg

Lisa Nyberg och William Hansson får för första gången känna på hur det är att tävla i världscuppremiären i Sölden. De båda alpintalangerna är två av sex svenska åkare som är uttagna till storslalomtävlingarna som inleder säsongen i helgen.

Nybergs bästa världscupresultat är en 21:a-plats medan Hansson inte tävlat i storslalom på den här nivån tidigare.

”Jag hoppas att Lisa Nyberg visar vad hon har visat upp på träning. Jag tycker hon har tagit ytterligare ett steg i sin utveckling”, säger svenska damchefen Manuel Gamper i ett pressmeddelande.

Damernas storslalom avgörs på lördag, herrarna tävlar dagen därpå.

Svenska truppen till Sölden:

  • Sara Hector
  • Estelle Alphand
  • Hilma Lövblom
  • Lisa Nyberg
  • Mattias Rönngren
  • William Hansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.