Svenske Alexander Köll. Foto: Bildbyrån

Tävlingar flyttas från Kina till Österrike

Uppdaterad
Publicerad

De alpina världscuptävlingarna i Kina som blev inställda på grund av coronaviruset flyttas till Saalbach-Hinterglemm i Österrike. Det meddelar arrangören på sin hemsida.

I onsdags kom beskedet att Internationella skidförbundet ställt in herrtävlingarna i super-G och störtlopp i Yanqing den 15-16 februari på grund av oro för Wuhan-viruset.

”Även om risknivån i Yanqing är låg måste hälsan och välbefinnandet för de aktiva och alla deltagare prioriteras”, sade Fis-ordföranden Gian-Franco Kasper i ett uttalande.

Nu står det klart att tävlingarna, som skulle ha varit ett för-OS inför vinterspelen i Kina 2022, körs i Österrike den 13-14 februari.

Flera kinesiska idrottstävlingar har ställts in eller flyttats från Kina efter virusutbrottet. Bland annat har Internationella friidrottsförbundet flyttat inomhus-VM i Nanjing till nästa år.

KLIPP: Så farligt är Coronaviruset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.