New England Patriots-spelarna hade all anledning att jubla i segermatchen mot Jacksonville. Foto: TT

Finalklart – här är lagen som möts i Super Bowl

Uppdaterad
Publicerad

New England Patriots slog Jacksonville Jaguars med 24–20 och det regerande mästarlaget är därmed klart för en plats i Super Bowl, NFL-finalen i amerikansk fotboll.

Motståndare blir Philadelphia Eagles som i den andra semifinalen slog Minnesota Vikings med klara 38–7. En snöplig förlust för Minnesota som hade kunnat få hemmaplan i Super Bowl som första lag.

Eagles och Patriots möttes i Super Bowl senast 2005. Då vann Patriots med 24-21, när Super Bowl avgjordes i Jacksonville. Eagles har för övrigt aldrig vunnit Super Bowl, medan Patriots har fem triumfer.

Vill ta ner Brady

Men Eagles Lane Johnson meddelar att Patriots superstjärna och quarterback Tom Brady inte kommer att få det lätt.

– Han är den bäste quarterbacken genom tiderna, och jag vill inget hellre än att avsätta honom från tronen, säger Johnson till espn.com

– Att han är den bäste quarterbacken genom tiderna betyder inte att han är oslagbar, vi har ett mål, oavsett vilka som står i vägen, fortsätter lagkamraten Malcolm Jenkins.

Årets Super Bowl avgörs i Minneapolis den 4 februari.

Fakta: Tidigare finaler

2017: New England Patriots– Atlanta Falcons 34–28

2016: Denver Broncos–Carolina Panthers 24–10.

2015: New England Patriots–Seattle Seahawks 28–24.

2014: Seattle–Denver 43–8.

2013: Baltimore Ravens–San Francisco 49ers 34–31.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.