Quarterbacken Patrick Mahomes Foto: TT Nyhetsbyrån

Han blir världens bäst betalde idrottsman någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Han ledde Kansas City Chiefs till sin första Super Bowl-vinst på 50 år i februari.

Nu belönas Patrick Mahomes med ett nytt hisnade kontrakt – värt över fyra miljarder kronor.

Säsongen 2018/2019 slog Patrick Mahomes igenom med dunder och brak i NFL och sedan dess har succén bara fortsatt för den i dag 24-årige quaterbacken.

Han blev utsedd till matchens MVP när han ledde City Chiefs till Super Bowl-titeln i februari och nu blir han rikligt belönad av klubben.

Skrivit på tioårskontrakt

Mahomes har skrivit på ett ytterst sällsynt tioårskontrakt som enligt ESPN:s Adam Schefter ska vara värt 450 miljoner dollar, vilket motsvarar 4,2 miljarder kronor med dagens växelkurs.

Därmed får han det största kontraktet i idrottshistorien och slår MLB-stjärnan Mike Trout som förra året fick ett kontrakt värt 3,9 miljarder kronor.

Kan inte bli bortbytt

– Han är en extraordinär ledare och en ambassadör för hela Kansas City-samhället. Jag är glad att han kommer att vara kvar i Chiefs under många år framöver, säger Chiefs ordförande Clark Hunt.

Då Mahomes hade två år kvar på sitt nuvarande rookiekontrakt så blir han nu kvar i klubben till minst 2031. Han kan heller inte bli bortbytt så länge kontrakter gäller.

Klipp: Bradys konstslag överglänste golfstjärnorna (25 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.