Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se avgörandet i klippet. Foto: TT

Kansas City vann Super Bowl-rysare

Uppdaterad
Publicerad

I en osannolik rysare tog Kansas City hem årets final i den amerikanska fotbollen mot San Francisco med 25–22. Men det krävdes övertid, efter 19–19 vid full tid.

San Fransisco 49:ers var två gånger nära att ta hem segern i Super Bowl. I de sista skälvande minuterna av ordinarie tid lyckades Kansas City Chiefs sätta ett field goal och ta matchen till förlängning.

San Fransisco återtog ledningen i förlängningen men Kansas Citys quarterback Patrick Mahomes säkrade segern med en touch down-pass till Mecole Hardman som vände 19–22 till seger med tre poäng.

– En comeback som var bland de bästa i världen i en match som hade alla delar. Stjärnorna klev fram och det var de som levererade, säger NFL-experten Philip Minja i Morgonstudion.

Det innebär Kansas Citys tredje Super Bowl-seger på de senaste fem åren.

Kansas City är också det första laget som vinner Super Bowl två år i rad sedan New England Patriots gjorde det 2003 och 2004.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.