Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör NFL-stjärnan Travis Kelce om den ökade uppmärksamheten sedan han börjat dejta popstjärnan Taylor Swift. Foto: TT

Kansas City Chiefs klart för Super Bowl – Taylor Swift kan missa

Uppdaterad
Publicerad

Taylor Swift fanns återigen på läktaren när hennes pojkvän Travis Kelce och hans Kansas City blev klara för Super Bowl efter att ha slagit ut Baltimore med 17–10 i NFL-slutspelet.

Men om världsstjärnan kan närvara då är högst oklart.

I finalen, som spelas i Las Vegas den 11 februari, kommer Kansas att ställas mot San Francisco som slog Detroit med 34-31. De två lagen möttes i Super Bowl 2020, en match som Kansas vann efter att ha hämtat upp ett 24-7-underläge i halvtid.

Kansas, som är regerande mästare och nu har nått Super Bowl fyra av de fem senaste åren, stod för en solid försvarsinsats vilket satte käppar i hjulet för förhandsfavoriten Baltimores quarterback Lamar Jackson.

Samtidigt stod Kansas motsvarighet Patrick Mahomes för en klockren offensiv insats och noterades bland annat för en långpass.

– Det har varit ett otroligt år, vi har varit underdogs i de senaste matcherna, men vi har aldrig känt oss som underdogs, sade Mahomes efter matchen.

Även Kelce gjorde en stark insats och firade efteråt tillsammans med flickvännen Taylor Swift på planen.

Swift har vid upprepade tillfällen setts hejandes på läktaren på Kansas matcher. Nu är frågan hur det blir på Super Bowl. 34-åringen från West Reading i Pennsylvania befinner sig nämligen på världsturné – och ska spela i Tokyo kvällen före finalmötet i Las Vegas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.