Los Angeles Rams vann Super Bowl

Uppdaterad
Publicerad

Cincinnati Bengals var nära sin första Super Bowl-titel någonsin.

Men Los Angeles Rams fick det sista ordet – och fick fira på hemmaarenan Sofi Stadium.

– Jag är bara så glad. Jag ville det här så gärna. Jag har drömt om det här. Det här är overkligt, säger Aaron Donalds till NBC.

Tittarna bjöds på en spektakulär halvtidsunderhållning i Super Bowl med bland andra Dr. Dre, 50 Cent, Eminem, Mary J Blige, Snoop Dog och Kendrick Lamar.

Efter den showen så rivstartade ”underdogen” Cincinnati Bengals den andra halvleken med en touchdown efter tolv sekunder när en lång passning från quarterback Joe Burrow nådde fram till Tee Higgins. Direkt därpå lyckades de med en interception och hade då Rams i brygga – som plötsligt hade blivit av med ledningen från första halvlek.

Men matchen avtog i intensitet. In i den fjärde quartern ledde Bengals med 20–16 och Rams var pressade att göra en touchdown. Rams, som spelade hemma på Sofi Stadium, var utan en av sina stjärnor: Odell Beckham Jr. Wide receivern skadade sig i första halvlek och tvingades utgå.

Med drygt 90 sekunder kvar på matchklockan lyckades Rams med en touchdown och hade då vänt på matchen till 23–20.

Bengals lyckades inte med sin sista attack och därmed fick Rams fira sin andra Super Bowl-titel någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.