156 990 personer kom till Bristol Motor Speedway för matchen mellan University of Tennessee och Virginia Tech. Foto: TT

College-möte slog makalöst publikrekord

Uppdaterad
Publicerad

College-fotbollen är helig inom den amerikanska idrotten – det visade inte minst nattens möte mellan University of Tennessee och Virginia Tech. Med sanslösa 156 990 (!) betalande slog matchen alla tiders publikrekord.

I tre år har fans av den amerikanska college-fotbollen väntat på mötet mellan University of Tennessee och Virginia Tech. Och när ”The Battle at Bristol” tillslut avgjordes var det framför en rekordstor publik.

Makalösa 156 990 personer tog sig till den för dagen ombyggda Nascar-arenan, Bristol Motor Speedway utanför Tennessee för att se de två lagen göra upp. Därmed krossade man det förra publikrekord på 115 109 åskådare, som sattes i matchen mellan Notre Dame och Michigan 2013.

ESPN

Amerikansk college-fotboll håller en väldigt speciell ställning inom amerikansk idrott och lockar ofta mer publik än vad den professionella ligan NFL gör. Den högsta publiksiffran för en vanlig seriematch i NFL sattes 2011, mellan Dallas Cowboys och New York Giants, då 105 121 personer besökte Cowboy Stadium i Texas.

Så hur slutade matchen då? Jo Tennessee vann matchen med 45-24 efter att ha hämtat upp ett underläge på 14-0 tidigt i första quartern, och därmed har laget inlett säsongen med två raka segrar.

Knoxville

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.