Studioankaret Pete Gilbert diskuterar NFL. Så här kan det se ut på draften om en månad. Foto: TT

NFL kör sin draft som planerat i april

Uppdaterad
Publicerad
NHL sköt häromdagen upp sin draft som skulle hållits i slutet av juni. Den amerikanska fotbollsligan NFL kommer dock att hålla fast vid sin draft som hålls om en knapp månad.
– Det kan ge en positiv signal till våra fans, säger NFL-kommissionären Roger Goodell.

Med tanke på förbudet att folksamlingar får locka max tio personer på grund av coronaviruset i USA kommer draften att hållas i en tv-studio där spelarna i amerikansk fotboll ska intervjuas via videolänk, skriver BBC.

 – Det kan ge en positiv signal till våra fans. Det finns ingen garanti för att vi kan hitta ett annat datum och vara säkra på att förhållandena skulle vara bättre då, säger NFL-kommissionären Roger Goodell.

Lockade en halv miljon förra året

NFL-draften är en av USA:s största sportevenemang och förra året samlade draften i Nashville uppskattningsvis 500 000 fans.

Draften hålls i Las Vegas 23-25 april. NFL har uppmanat klubbarna att inte bryta mot regelverket och samla fans i grupp.   

Finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, räknas som USA:s största sportsliga händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer