Tom Brady lämnar Patriots efter 20 år. Foto: TT

NFL-stjärnans nya klubb uppges vara klar

Uppdaterad
Publicerad

Att Tom Brady lämnar New England Patriots slog ned som en bomb.

Nu ser det ut att vara klart var han tar vägen härnäst.

Tampa Bay Buccaneers.

Samtidigt som beskedet kom att EM flyttas till 2021 damp en stor nyhet ned i USA – Tom Brady lämnar New England Patriots efter 20 år.

Nu skriver nfl.com att stjärnan flyttar till Florida och Tampa Bay Buccaneers. Han ska vara muntligt överens med klubben om ett avtal värt 300 miljoner kronor.

Så fort nyheten kom att han inte skriver nytt kontrakt med Patriots började det genast spekulera i vart han skulle ta vägen. Buccaneers var ett av lagen som dök upp tidigt i diskussionen tillsammans med Los Angels Chargers. Men det ser alltså ut att bli en flytt till Florida.

”Tacksam för allt vi uppnått”

Det var Brady själv som, via sociala medier, gick ut med nyheten. I ett långt meddelande tog han farväl av klubben han tillhört i så många år.

– Det har verkligen varit de två lyckligaste decennierna jag kunnat föreställa mig och jag känner inget annat än kärlek och tacksamhet för min tid i New England, skriver han.

– Även fast min fotbollskarriär fortsätter någon annanstans är jag tacksam för allt vi uppnått.

Totalt har Brady spelat nio Super Bowls med Patriots och vunnit sex av dem. Fyra gånger har han även blivit utsedd till finalens mest värdefulla spelare.

KLIPP: Kansas City Chiefs vann Super Bowl efter sen vändning (3 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.