Adam Coon (till höger) är klar för NFL-klubben Tennessee Titans och blir lagkamrat med Derrick Henry. Foto: TT

Byter sport – VM-silvermedaljör klar för NFL

Uppdaterad
Publicerad

Från VM-silver i brottning.

Till amerikansk fotboll.

Adam Coon är klar för NFL.

26-årige Adam Coon byter sport. Brottaren, som tog silver vid VM i Budapest 2018, har skrivit på för NFL-klubben Tennessee Titans. Amerikanen ska spela i Titans offensiva linje, Coon är 195 centimeter lång och väger 136 kilo.

Han ingick i USA:s olympiska trupp, så sent som i maj kvalade han till OS i Tokyo men misslyckades med att knipa en plats till de olympiska spelen.

Coon har amerikansk fotboll-erfarenhet sedan tidigare. I gymnasiet i Fowlerville, Michigan, var han linebacker och 2012 utsågs han till bäst på sin position i staten. Men på universitet spelade han inte alls.

Två Super Bowl-vinster

Säsongspremiären i NFL är den tolfte september, Tennessee Titans börjar på hemmaplan mot Arizona Cardinals.

Coons nya klubb har vunnit Super Bowl två gånger (1960, 1961). I vintras åkte Titans ut i åttondelsfinal, säsongen 2019/2020 blev Nashvilleklubben utslagen i semifinal mot blivande mästarlaget Kansas City Chiefs.

MER NFL: Tom Brady efter sjunde Super Bowl-segern (8 feb)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.