Antonio Brown får sparken från New England Patriots efter bara 11 dagar Foto: TT Nyhetsbyrån

Våldtäktsanklagad stjärna får sparken

Uppdaterad
Publicerad

I elva dagar var Antonio Brown en New England Patriots-spelare.
Nu bryter klubben med stjärnan, som anklagas för våldtäkt och sexuella övergrepp.

Antonio Brown hann bara spela en match för NFL-klubben New England Patriots. Den 31-årige wide receivern gjorde en touchdown när Miami Dolphins besegrades med 43–0, men fler blir det inte i den regerande mästarklubben i amerikansk fotboll.

På fredagen meddelade Patriots att man bryter kontraktet med Brown efter bara elva dagar, utan att närmare gå in på varför. Några timmar tidigare hade lagets tränare Bill Belichick lämnat en presskonferens efter att ha blivit pepprad med frågor om Brown.

Anklagas för våldtäkt

Tre dagar efter att Brown blev klar för New England Patriots lämnade en kvinna, hans tidigare personliga tränare, in en stämningsansökan mot honom. Där anklagar hon honom för våldtäkt och två fall av sexuella övergrepp. Våldtäkten ska ha skett i maj 2018 och de övriga övergreppen i juni 2017.

Brown har nekat och hävdat att allt sexuellt umgänge har varit ömsesidigt, men anklagelserna slutar inte där. Tidningen Sports Illustrated rapporterade under fredagen att ytterligare en kvinna, som har anklagat Brown för oönskade sexuella närmanden 2017, ska ha fått hotfulla sms av Brown så sent som i onsdags, efter att hennes berättelse publicerades i tidningen.

Sponsorerna flyr

Det är andra gången på kort tid som Antonio Brown får sparken. Efter ett bittert slut i Pittsburgh Steelers, där han hamnade i bråk med lagets quarterback Ben Roethlisberger och bänkades i slutet av förra säsongen, blev han klar för Oakland Raiders i våras. Där hamnade han i onåd nästan omedelbart och tvingades bort så sent som för två veckor sedan, den 7 september.

Brown har också blivit av med sina sponsorkontrakt med Nike och hjälmtillverkaren Xenith till följd av stämningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer