Jonna Borgström har guldläge inför lördagens avslutande VM-heat. Foto: Elk Arek aquabike.net

Borgström nära VM-guld i Kuwait

Uppdaterad
Publicerad

Svensk aquabike är på väg mot ny VM-succé.

Jonna Borgström är bara ett heat från sitt första VM-guld i aquabike.

Trots viss motorproblematik och en del svårigheter med vågorna i hamnen i Kuwait City blev det två tredjeplatser i dagens båda race i Ski Ladies GP1 i finaltävlingen. Detta ger Borgström ett kalasläge inför lördagens avslutande heat.

– Det kom in vatten i motorn i starten av första heatet så jag kom inte iväg ordentligt. Det är en ny maskin jag åker på och har haft det svårt i de höga vågorna. Nu ska vi göra lite justeringar inför i morgon så får vi se hur det går, säger 24-åringen till SVT Sport.

Mycket talar för att det blir svensk dubbelseger.

Trefaldiga världsmästaren Emma-Nellie Örtendahl vann dagens sista heat och blev tvåa i det inledande racet bakom tabelltrean Jasmiin Ypraus, Estland. Örtendahl har nio poäng tillgodo i den kampen. Upp till Borgström på guldplatsen är det också nio poäng.

Samuel Johansson är på bronsplats i sittande klassen Runabout GP1 inför sista heatet. Johansson var fyra i dagens avslutande heat.

VM-finalen avslutas på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.