18-åring osannolik matchvinnare

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping är klart för spel i allsvenskan nästa säsong. Men det satt hårt åt. I slutminuten kom det avgörande 2-1-målet i Ängelholm.

18-årige Christoffer Nyman avgjorde i 89:e med ett skott i nättaket. -Att vara från Norrköping och få avgöra det här; blir inte större, säger Ny- man till SVT och blir nedsprutad med vatten efter sitt andra inhopp i år.

-Härligt, vi hade hård press på oss, säger tränaren Göran Bergort. När övriga resultat kom sträckte han armarna i luften. -Nu är det klart, jag måste få jubla med grabbarna.

Ängelholm tog ledningen men fick Mikael Dahlgren utvisad med halvtimmen kvar. En hemmaback styrde bollen i eget mål i 84:e till 1-1.

IFK Norrköping bildades 1897 och har gjort 70 allsvenska säsonger. Tolv gånger har det blivit SM-guld.

IFK åkte ur allsvenskan 2002 men kom tillbaka efter fem säsonger. Det gick åt skogen och nästa säsong i superettan var nära ett totalt fiasko.

Sportchefen Tony Martinsson fick känna på jublet i ett vinklibbigt, vilt firande omklädningsrum:

-Där finns en hatkärlek, går det bra är alla på humör, när det går dåligt är det på andra hållet. Allting såg ut att gå åt helsike.

Ingemar Jansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.