Hur kunde jag missa? Hur kunde han stå omarkerad? Foto: Scanpix

Bildspel och liverapport från Champions League-finalen

Bayern München vann finalen i Champions League mot Dortmund med 2-1. Arjen Robben blev stor hjälte efter att ha gjort det avgörande målet i 88:e minuten.

Så här var matchen:

93: Finalen är slut. Bayern München är mästare i Champions League 2012/13.

Champions League 2012-2013

92: Frispark för Bayern på mittplan. På väg mot CL-titeln.

Minst tre minuters tilläggstid är det sagt.

90: Dortmund göra några desperata byten för att få in offensiv kraft under slutminuterna.

88: Ett blixtrande snabbt anfall av Bayern där Robben rinner igenom försvaret och fri placerar han kyligt bollen förbi Dortmunds målvakt. Är det segermålet?

88: Arjen Robben gör 2-1 för Bayern München.

86: Schweinsteiger får på ett stenhårt skott från straffområdeslinjen som Weidenfeller lyckas parera till hörna.

82: Bayern vaskar fram ett par halvchanser, medan Dortmund lägger sig allt mer på försvar och verkar vilja invänta en förlängning.

78: Mycket Bayern München just nu. Mitten av den andra halvleken har tillhört de rödklädda.

76: Müller springer sig fri, men blir dragen i tröjan av Subotic. Müller passar mot Mandzukic som kommer ur vinkeln och skjuter i burgaveln. Müller är arg på domaren för att han inte får frispark för tröjdragningen.

75: Alaba får på en kanonträff, men Weindenfeller ligger som ett streck i luften och tippar bollen ut till hörna. En jätteräddning.

74: Lewandoski tar bollen med handen innan han skjuter ett skott som går i mål. Men domaren har redan blåst av för hands.

71: Jättenära att Bayern tar ledningen igen. Subotic rensar bollen på mållinjen precis framför fötterna på Robben.

67: Gundogan är säker från straffpunkten, han placerar bollen lågt i ena hörnet och Neuer går åt andra hållet.

67: Ilkay Gundogan kvitterar till 1-1 på straff.

66: Straff till Dortmund. Dante stoppar Reus.

64: Lewandowski faller i straffområdet i duell med Robben. Domaren friar. Händelsen inträffade precis utanför straffområdet, visar reprisbilder.

58: Arjen Robben tar en djupledslöpning in i straffområdet och får en fin passning. Han spelar in bollen framför mål till en omarkerad Mario Mandzukic som enkelt lägger bollen i mål.

58: Bayern München tar ledningen med 1-0

55: Publiksiffran presenteras: 86 298. Det är fullsatt på Wembley naturligtvis.

52: Något mer Bayern München i inledningen på andra halvlek. Men inga vassa chanser ännu.

49: Färre målchanser i början av den andra halvleken. Tränarna verkar ha sagt till spelarna att tänka på positionsspelet lite mer. Mest hårda närkamper på mittfältet just nu.

45: Nu är andra halvleken i gång.

Halvtid: En jämns första halvlek där Dortmund inledde bäst och haft flest chanser. Men Bayern München var bäst sista kvarten och fick de hetaste målchanserna.

41: Robben får ett nytt jätteläge. Hummels går bort sig i försvaret och Robben kan fri avsluta, men skjuter bollen rakt i ansiktet på Dortmunds målvakt Weidenfeller.

36: På den efterföljande hörnan nickar Müller tätt utanför.

35: Det svänger till andra straffområdet, där Robben i ett bra läge försöker finta bort backen och skjuta. Men Robben får bara med sig en hörna.

34: Lewandowski vänder runt sin försvarare och blir fri med Bayerns målvakt. Polacken försöker skjuta lågt, men Neuer gör en fotparad. Båda målvakternas storspel ser till att det än så länge står 0-0.

30: Arjen Robben blir frispelad, men Weidenfeller kommer ut, gör sig stor och täcker skottet till hörna. Där gick Dortmund bort sig helt i försvaret.

29: Blaszczykowski vill ha straff sedan han ramlat i straffområdet. Domaren friar.

28: Dante i Bayern München får matchens första gula kort.

25: På efterföljande hörnan nickar Javi Martinez tätt över. Är Bayern på väg in i matchen nu efter en trög start?

24: Bayern München får matchens bästa målchans. Mario Mandzukic nickar från nära håll och Roman Weidenfeller tippar bollen via ribban över.

20: Sven Bender får bollen i straffområdet och försöker placera den vid bortre stolpen, men skottet är för löst och Neuer räddar.

18: Reus skjuter hårt och Neuer tvingas till en ny fin räddning. Dortmund dominerar första kvarten stort.

13: Jätteläge för Dortmund då Marco Reus kommer runt på högerkanten och serverar Blaszczykowski i straffområdet. Men Neuer räddar till hörna igen.

12: Robert Lewandowski skjuter ett tungt skott som Neuer tippar till hörna. Dortmunds tredje i matchen.

09: Dortmund kommer i en attack på högerkanten. Jakub Blaszczykowski skjuter en bit utanför straffområdet, men får för mycket fot under bollen som går högt över mål.

06: Ny hörna för Dortmund. Manuel Neuer plockar hörnan.

05: Marcel Schmelzer kommer runt på vänsterkanten och vill ha hörna. Får det inte. Bra start av Dortmund.

03: Dortmund får matchens första hörna. Men den blir ofarlig.

00: Den heltyska finalen är i gång.

20.35: Med tio minuter kvar till matchstart är det en mäktig och annorlunda inledningsceremoni inne på Wembley. Det går i riddar-tema med rustningar, pilbågar och ”hästar”. Snart ska spelarna komma in på planen.

Det enda överraskande i startelvorna är att Sebastian Kehl petas i Dortmund till förmån för Sven Bender på det defensiva mittfältet. Bender är en något mer offensiv spelare än Kehl.

Kevin Grosskreutz ersätter Mario Götze som är skadad.

Enda frågan i Bayerns uppställning var om Jerome Boateng eller Daniel van Buyten skulle ta plats i mittförsvaret bredvid Dante. Det blev den förstnämnde.

Här är lagens startelvor:

Borussia Dortmund: 1-Roman Weidenfeller; 26-Lukasz Piszczek, 4-Neven Subotic, 15-Mats Hummels, 29-Marcel Schmelzer; 8-Ilkay Gundogan, 6 Sven Bender, 16-Jakub Blaszczykowski, 19-Kevin Grosskreutz, 11-Marco Reus; 9-Robert Lewandowski

Bayern München: 1-Manuel Neuer; 21-Philipp Lahm, 17-Jerome Boateng, 4-Dante, 27-David Alaba; 31-Bastian Schweinsteiger, 8-Javi Martinez; 10-Arjen Robben, 25-Thomas Müller, 7-Franck Ribery; 9-Mario Mandzukic