22-åring ny tränare i AIK

Publicerad

Benny Persson, 53, slutar som tränare för AIK:s fotbollsdamer. Han ersätts av Patric Jildefalk, 22, som var assisterande tränare den gångna säsongen.

-Jag känner att jag är mogen. Jag har massa idéer. Men samtidigt vill jag bygga vidare på det som jag och Benny börjat på, säger Jildefalk till SVT Sport.

Jildefalk var ungdomstränare när han förra hösten kom in som assisterande tränare. Han fortsatte som assisterande tränare åt Benny Persson som tog över laget inför årets säsong, en säsong som blev synnerligen lyckad. AIK slutade på fjärde plats i damallsvenskan. Segern mot guldkandidaten Linköping hemma på Skytteholm var en av höjdpunkterna. Nu blir det alltså en 22-åring som ska försöka upprepa succén.

-Benny började flagga för att han skulle sluta i slutet av september. I början av oktober frågade de mig om jag ville ha huvudansvaret. Det är klart att jag blev glad, det är ju inte alltid en assisterande tränare får ta över. Men jag kände verkligen att jag hade stöd i klubben.

Ny assisterande tränare i AIK blir Hasse Friman, en rutinerad fotbollstränare som är mer jämgammal med Persson än med Jildefalk.

-Jag ville inte ha någon i samma ålder, utan någon som har erfarenhet, säger Jildefalk.

Persson kommer att fungera som mentor åt Jildefalk. Han ska även hjälpa AIK:s sportchef Peter Johansson. Tränarkarriären är dock över för Persson, som nu ska satsa på sin civila karriär.

-Fast det är klart. Om Barcelona hör av sig kanske man ställer upp...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer