Foto: Scanpix

AIK:s lagkapten: ”Jag är chockad”

Uppdaterad
Publicerad

AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson är chockad över nyheten om att lagkamraten Ivan Turina dött.

– Jag är chockad. Nu handlar det inte om det sportsliga, utan att ta hand om hans familj, säger Nils-Eric Johansson till SVT Sport.

Nils-Eric Johansson träffade Turina så sent på onsdagen.

– Han körde rehabträning och var inne på Karlberg och cyklade på träningscykel. Ivan var stor och stark, samtidigt var han väldigt ödmjuk och en stor karaktär, säger Johansson till TT.

Ivan Turina

– Det handlar om två små barn, om en fru som inte är från Sverige och dessutom är gravid. Jag är själv småbarnsförälder. Det är inte roligt att föreställa sig det här så jag och min fru tänker på Ivans hustru.

AIK:s tränare Andreas Alm var med i Turinas lägenhet i samband med dödsfallet tidigt i morse. På dagens presskonferens försökte han hitta orden i denna svåra situation.

– Spelarna och ledarna har stor sorg och saknad. Ofattbart för oss alla att en så levande person som Ivan är, skulle jag vilja säga, att en sådan karaktär inte finns med oss längre. Ivan är en person som man omedelbart saknar. Hans unika sätt att skratta och ge oss en björnkram...

AIK:s sportchef Björn Wesström var den som tog Ivan Turina till klubben 2010.

– Ivan var ledarskap personifierad. 2010 sökte jag en ledarfigur i truppen. Vi tog in Turina. Jag kommer alltid minnas honom, han har satt enormt avtryck i AIK under den period han varit här, säger Wesström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ivan Turina

Mer i ämnet