Akinfejev: ”Jag mår bra”

Uppdaterad
Publicerad

Igor Akinfejev träffades igår av en brinnande bengal i mötet mellan Montenegro och Ryssland och tvingades föras till sjukhus. Idag uttalar sig målvakten om händelsen via det ryska fotbollsförbundets hemsida. – Jag hoppas aldrig att något liknande händer igen, säger Akinfejev.

Redan efter 20 sekunders spel var skandalscenerna ett faktum. Bengalen träffade Rysslands målvakt Igor Akinfejev i nacken och han fördes omgående till sjukhus där han undersökdes för hjärnskakning och brännskador.

Akinfejev kunde ändå resa tillbaka till Ryssland och Moskva tillsammans med övriga laget, och idag meddelade målvakten själv att skadorna inte är allvarliga.

EM-kval fotboll

– Jag vill säga tack till alla dem som lidit för mig. Jag mår bra nu, säger Akinfejev via det ryska fotbollsförbundets hemsida.

Han fördömer även den inträffade incidenten.

– Det visade sig tyvärr att sådant händer i fotboll ibland. Jag hoppas aldrig att något liknande, varken i Montenegro eller något annat land i världen, kommer hända igen.

Ryssland kräver segern

Det ryska fotbollsförbundet, RAF, meddelade även idag att man lämnar in en officiell protest till Uefa, i vilken man kräver att laget tilldöms tre poäng efter den avbrutna matchen.

– Vi varnade Uefa och deras delegater att lämna in en protest redan efter den första händelsen, när vår målvakt Igor Akinfejev träffades av en bengal. Det ryska laget tvingades fortsätta matchen, säger Nikolai Tolstykh, ordförande i RAF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet