• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Åkte ambulans precis innan guldet: ”Riktigt hög puls”

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Årsjö tog guld i slalomen.

Efter en synnerligen dramatisk uppladdning.

– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv, säger förbundskaptenen Henrik Bergqvist som fick åka ambulans.

Till slut kunde Ebba Årsjö säkra sitt guld på slalomen i Paralympics. Hon brast ut i tårar efter målgången under lördagsmorgonen, svensk tid.

Vägen dit var besvärlig.

Paralympics

Under fredagen kraschade 21-åringen och skadade sitt knä. Hon undersöktes flera gånger och var osäker till start.

– Vi var uppe tidigt i morse. Det såg fortfarande inte bra ut. Det var 50/50, säger förbundskaptenen Henrik Bergqvist.

”Skar upp tummen”

Men Årsjö kom alltså till start. Förbundskaptenen var dock inte där för att se loppet. Berggqvist berättar om dramatiken.

– Det var när vi skulle sätta upp det andra åket. Ebba gick i mål och jag skulle iväg snabbt. Jag greppade skidorna och skar upp tummen rejält... Det blev en ambulanstur, fem stygn och sedan snabbt tillbaka, säger han och fortsätter:

– Jag kom med liften precis när kinesiskan gick i mål. Då var Ebba redan nere för backen. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Det slutade grymt bra, men jag hade en riktig hög puls.

KLIPP: Årsjö i tårar efter guldet: ”Gör väldigt ont”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet