Foto: TT Nyhetsbyrån

Allansson lämnar IFK: ”För lite speltid”

Uppdaterad
Publicerad

Joel Allansson lämnar IFK Göteborg för danska Randers. Enligt mittfältaren själv flyttar han efter att ha fått spela för lite. – Jag är ute efter mer speltid och det känns som om de kan ge mig det förtroendet, berättar han.

Allansson har funnits i Göteborgsklubben sedan 2008 och gjorde debut i Allsvenskan tre år senare. Nu går flytten söderut där han letar efter nytt förtroende och mer speltid, men det är med blandade känslor han lämnar IFK.

– Klart det är så. Det stöd jag upplevt från fans och omgivningen i klubben är stort och inget man bara viftar bort. Samtidigt behöver jag spela kontinuerligt och Randers är en klubb som under en längre tid visat att de vill ha mig. Det är den främsta anledningen. Någon gång i framtiden ser jag dock gärna att jag kan återvända till IFK, säger han till klubbens hemsida.

Allsvenskan 2014

Bekanta ansikten i Danmark

Total blev det 104 a-lagsmatcher i Göteborg för Allansson. I Danmark ansluter han till Randers efter årsskiftet, en klubb som ligger tvåa i serien och med IFK-bekante Elmar Bjarnasson i truppen.

– Det är en trygghet. Jag känner även Mikael Ishak och Karl-Johan Johnsson sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet