Foto: Bildbyrån

Alshammar, Olsson och Myhrer tävlar om mästartiteln

Uppdaterad
Publicerad

Corona-pandemin stoppar inte Mästarnas mästare. Utanför Båstad ska namn som André Myhrer, Therese Alshammar och Johan Olsson göra upp om nästa titel.

– Jag är jättesugen. Ska bli kul att träffa de andra, säger Myhrer till SVT Sport.

I september avgörs den trettonde upplagan av Mästarnas mästare, på Bjärehalvön i Skåne. Det är första gången programmet spelas in i Sverige och orsaken är förstås det osäkra läget kring covid-19 i Medelhavsområdet.

Tio tidigare idrottsstjärnor samlas för årets mästarmöte, utanför Båstad. Precis som vanligt är några verkliga veteraner, andra har precis avslutat karriärerna. Och precis som tidigare år får utslagna en andra chans i Mästarkvalet.

Mästarnas mästare

Ifjol var olympiska mästaren i slalom, Frida Hansdotter tvåa efter segrande Michel Tornéus. Den här gången är det alltså olympiske mästaren André Myhrer som jagar slutsegern.

– Både Frida och Stenis (Ingemar Stenmark) har gjort det bra tidigare. Fridas rekord i Jägarvilan är det sjukaste jag sett. Nu ska det bli kul att själv få vara med och det blir roligt att träffa de andra deltagarna. Det är en bra blandning.

Hur är formen?

– Jag har varit lite lat sen jag slutade i vintras men jag har kört nåt pass nu, inför avresan. Fast jag hade känt mig tryggare om jag varit i bättre form.

Myhrer får Frida Östbergs tips

Förre tennis-profilen Johanna Larsson ser fram mot en annorlunda resa till ett Båstad där hon tävlat så många gånger tidigare.

– Det ska bli skitspännande. De verkar ju ha så skoj när de träffas, alla tidigare idrottare. Och jag hoppas på liknande framgångar som jag haft i Båstad tidigare, säger hon till SVT Sport.

Runt två miljoner tittare brukar följa Mästarnas mästare som nästa gång sänds våren 2021.

– Jag ser verkligen fram mot alla samtal och få höra många historier, säger SVT-sports fotbollsexpert Frida Östberg, som var med när Umeå och damlandslaget var allra bäst.

Har du testat Jägarvilan hemma?

– Haha. Nej, jag är inte så mycket för det statiska. Springer hellre.

Vem vinner?

– André är nog med länge, länge.

André Myhrer själv tror på två andra namn:

– Johan Olsson och Therese Alshammar är säkert i riktigt bra form.

ARKIV: Hansdotters galna rekord – stod 26 minuter i 90 grader (27 april 2020)

De här tävlar 2021

Grupp 1

Johan Olsson, 40, skidor

Jan Boklöv, 55, backhoppning *Uppdatering 3 september: Boklöv tvingas hoppa av, Fredrik Lindström ersätter

Frida Östberg, 42, fotboll

Bengt Gustafsson, 57, volleyboll

Sanna Tidstrand, 34, speedski

Grupp 2

Therese Alshammar, 42, simning

Johanna Larsson, 31, tennis

Linnéa Torstenson, 37, handboll

André Myhrer, 37, slalom

Anders Hedberg, 69, ishockey *Uppdatering 7 september: Hedberg tvingas hoppa av, fyrspannskusken Tomas Eriksson ersätter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mästarnas mästare

Mer i ämnet