Alvbåge inför cupfinalen: ”Kommer bli fight”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag är det dags för final i Svenska cupen. Allsvenska jumbon Örebro SK, med stukat självförtroende, mot storfavoriten IFK Göteborg. IFK:s John Alvbåge varnar för sin gamla klubb inför matchen.

– Ser man kvalitetsmässigt spelare för spelare så är de riktigt bra, säger han till SVT Sport.

Stämningen på Kamratgården var närmast idyllisk idag. Avslappnad träning, strålande solsken och gott om både tid och omtanke till fansen. Fansen som kommer fylla Gamla Ullevi på söndag i en maffig publikfest.

– Man har ju längtat till den scenen sedan semifinalen, och nu är det väldigt nära så det ska bli väldigt roligt, säger IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge när SVT Sport träffar honom strax efter träningen idag.

Svenska Cupen

Blåvitt jagar sin sjunde cuptitel, Örebro sin första. Ett topplag i form mot ett skakigt bottenlag, i alla fall om man har allsvenska glasögon på. Men nu handlar ju allt om en kraftmätning, en eftermiddag.

– Det gäller bara att kämpa på och inte ge sig. Nu är det cupfinal och helt andra förutsättningar. Nu är det inte serien längre och massa poäng. Nu är det bara att gå ut och köra. Du har bara en chans att vinna, och det är nu, säger den tidigare Blåvittspelaren Nordin Gerzic, idag i Örebro.

– Det är en match och vi ska sälja oss dyrt. Vi kommer ge allt vi kan och förhoppningsvis räcker det ända fram, säger Örebros tränare Alexander Axén.

John Alvbåge, med förflutet i Örebro, har stor respekt för sina motståndare trots deras tunga facit senaste tiden.

– Jag känner Örebro väl som förening, och även spelarna. Jag vet att de är riktigt duktiga, de har helt enkelt bara fått för lite poäng. De gubbarna som spelar nu förlorade ju inte en match under hösten och har slagit ut både regerande svenska mästarna och regerande cupmästarna på vägen, så herregud, det här kommer bli fight alltså.

Matchen sänds i SVT och på SVT Play. Sändingen börjar 15.00. Avspark 15.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet