Foto: TT Nyhetsbyrå

Anders Svensson slutar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett missat VM och två år till nästa mästerskap har Anders Svensson nu bestämt sig för att sluta i landslaget.

– Jag har beslutat mig för att lägga landslagsskorna på hyllan, säger han till fotbollförbundets hemsida.

– Det här är ett av de svåraste beslut jag fattat, men jag har kommit fram till att det är dags för mig att kliva åt sidan och lämna plats för yngre spelare som knackar på dörren. Jag måste ta mitt ansvar och tänka på svensk fotbolls framtid också, fortsätter han.

Fotbollslandslaget herrar

Anders Svensson innehar rekordet för att ha spelat flest A-landskamper i herrlandslaget.  När han spelade den sista playoff-matchen mot Portugal noterades han för 148 A-landskamper. Den tidigare rekordhållaren Thomas Ravelli passerades i och med VM-kvalet mot Kazakstan i september.

”Gav en kick”

– Jag kommer givetvis att sakna det – samlingarna, de riktigt stora, viktiga matcherna, alla kompisar och framför allt mästerskapen. Det ger en speciell kick när det verkligen gäller, säger Svensson på Elfsborgs hemsida.

Rekordmannen kommer att bli sakna av många, däribland förbundskapten Erik Hamrén. Men Hamrén förstår hans beslut.

– Jag förstår hans beslut och jag respekterar hans beslut, men jag kommer att sakna honom för det är en fantastisk kille och duktig fotbollsspelare. Under min tid som förbundskapten har han haft en ledarroll också, säger Hamrén till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget herrar

Mer i ämnet