Arne Hegerfors: ”Då hade jag stoppat i mig alla tabletterna”

Uppdaterad
Publicerad

”Då hade jag stoppat i mig de där tabletterna som jag ibland tänkte på väldigt starkt. Att nu tar jag alla tabletterna på en gång.”

I SVT:s Fråga doktorn berättar Arne Hegerfors om den tuffa sjukdomstiden som kunde ha kostat honom livet.

Arne Hegerfors är en institution i den svenska idrottshistorien. Genom SVT, och senare Canal Plus, fanns han länge vid den sportintresserades sida vid de största händelserna.

Folkkär är nästan en underdrift.

Många viktiga matcher har 73-åringen kommenterat genom åren, men den viktigaste är den mot sjukdomarna de senaste åren.

”Har överlevt än så länge”

I SVT:s Fråga doktorn berättar Hegerfors om kampen med hjärtinfarkt, stroke och en hjärntumör.

– Min pappa dog i sin tredje hjärtinfarkt så när jag fick min hjärtinfarkt tänkte jag att 'nu följer jag i pappas spår' mer eller mindre. Då kontrade sjukdomarna med att släppa in en stroke och en hjärntumör istället för en ny hjärtinfarkt. Så jag har överlevt än så länge, säger han i programmet.

”Utan Kerstin och barnen hade jag inte levt”

Livsglädjen tinade.

Arne Hegerfors funderade på att ta sitt liv. Familjen höll honom levande.

– Utan Kerstin och barnen hade jag inte levt. Då hade jag stoppat i mig de där tabletterna som jag ibland tänkte på väldigt starkt. Att nu tar jag alla tabletterna på en gång, att det skulle vara en lättnad och jag förstår de som har gjort det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.