Ashley Cole i tårar efter sin sista hemmamatch i Chelsea. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ashley Cole lämnar Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta år i Chelsea lämnar den nu 33-årige vänsterbacken Ashley Cole Chelsea.

Ashley Cole lämnar Chelsea. I alla fall enligt spelarens Twitter. Den 33-årige vänsterbacken skriver där att Chelsea inte ser ut att vara bland alternativen nu när hans kontrakt med klubben går ut.

”Tack Chelsea FC för att ni gjort mina åtta år i klubben till ett nöje att arbeta”, skriver Cole bland annat.

Premier League 2013-2014

Flest FA-cuptitlar av alla

I Chelsea vann Cole bland annat Premier League och Champions League. Dessutom blev han den spelare med flest FA-cuptitlar genom tiderna 2010 då han tog sin tredje FA-cup med Chelsea (Hade tre med Arsenal sedan tidigare).

Han vann även FA-cupen en sjunde gång, samma säsong som han vann Champions League 2011/2012. Han stod för ett av målen i straffsegern i München mot Bayern i finalen.

”Nu kommer jag att söka en annan resa i mitt liv. Hoppas att den kan bli som mina tidigare, fyllda med skoj och självfallet att jag vinner någonting”, skriver Cole vidare på Twitter.

Sedan tidigare står det klart att Cole har gjort sitt i det engelska landslaget, något som han också förkunnade via Twitter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2013-2014

Mer i ämnet