Asllani: ”Viktigaste matchen jag någonsin spelat”

Uppdaterad
Publicerad

Hon lämnade Kristianstads DFF 2012 för spel i PSG. Då fick Kosovare Asllani höra att målet var att vinna Champions League – nu kan drömmen bli verklighet. ”Den viktigaste matchen jag någonsin spelat”, säger landslagsstjärnan till SVT Sport.

När Kosovare Asllani lämnade damallsvenskan för att testa lyckan i den franska ligan hade klubben satt upp ett högt mål.

– När jag skrev på fick man höra ”målet är att gå till final i Champions League, vi ska vinna Champions League och vi ska vinna ligan”. Att vi är här nu tre år senare, det känns som att hårt jobb lönar sig. Vi har verkligen förtjänat att ta oss hit, säger hon när SVT Sport träffar henne i Berlin.

Champions League dam

– Den största matchen i min karriär, den viktigaste matchen jag någonsin spelat.

På väg till kvällens final mot tyska Frankfurt har PSG bland annat slagit ut franska ligakonkurrenten Lyon och fjolårsmästaren Wolfsburg.

– Det ger självförtroende, vi vet vad vi kan. Vi har vad som krävs – samtidigt kommer det krävas allt vi har i oss för att vinna, säger Asllani.

Caroline Seger spelar inte i finalen. Svenskan är avstängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League dam

Mer i ämnet