Atashkadeh kvitterade på straff

Efter 2-2 hemma mot AIK har nu Örebro spelat tolv raka matcher utan vinst i allsvenskan. Men det var nära att det blev en sjätte rak förlust.

På stopptid drog Robert Åhman Persson på sig ett rött kort och det blev straff för Örebro. William Atashkadeh satte kvitteringen säkert.

-Känns jävligt surt, sa AIK:s Viktor Lundberg till Canal+ efteråt.

-En pinne är okej mot AIK, sa Atashkadeh.

Örebro hade fler avslut än AIK men gästerna hade de hetaste chanserna sett till hela matchen.

AIK gjorde för andra gången  två mål i en match men det räckte alltså inte idag.

Viktor Lundberg nådde högst framför Sandqvist i ÖSK-målet och nicktouchade in 1-2.

Örebro kvitterade genom Mohammed Saeid i 33:e minuten. William Atashkadeh svarade för framspelningen och Saeid vände runt och klippte dit bollen i Stamatopoulos högra hörn.

Det var Saeids första allsvenska mål.

I den 21:a minuten sprang  AIK:s Martin Mutumba sig fri och kunde avlossa ett hyfsat skott mot Jonas Sandqvist. Örebro-målvakten släppte retur och Celso Borges kunde stöta in 1-0 till gästerna.

Före dagens match hade lagen gjort lika få mål – sju stycken. Skillnaden är att AIK bara släppt in fem medan ÖSK har släppt in hela 17.

Matchen på Behrn arena sköts upp 15 minuter. AIK:s buss anlände sent till matcharenan på grund av att en trafikolycka stoppat upp trafiken på vägen mellan Stockholm och Örebro.