Foto: TT Nyhetsbyrån

Siriusmålvakten stängs av i ett år

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart vad som sker med den före detta Sirius-spelaren, Joshua Wicks, som i våras lämnade ett positivt dopningsprov. Ett års avstängning, enligt lokala medier. Avstängningen gäller fram till 17 april.

– Domen har inte vunnit laga kraft än och vi vet ännu inte om någon av parterna kommer att överklaga, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom.

Joshua Wicks ,som lämnade ett dopningsprov innehållande spår av kokain i våras, har fått sitt straff tidsbestämt till ett års avstängning, enligt lokala medier.

Wicks har varit under utredning av Riksidrottsförbundet och fastställandet av domen har skjutits upp flera gånger. Nu står det däremot klart att avstängningen gäller fram till 17 april nästa år, en dom som kan överklagas.

– Domen har inte vunnit laga kraft än och vi vet ännu inte om någon av parterna kommer att överklaga, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom.

Sirius har tidigare sagt att man vill bryta kontraktet när domen kommit.

– Om det blir som det står i beslutet så är det en avstängningstid till den 17 april 2019. Vi har sagt att vi inte ger några uttalanden eller kommenterar innan domen vunnit laga kraft. Vi tar ett ställningstagande när vi vet hur det blir, säger Sjöblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.