Bahta rekordsnabb i Tjejmilen

Uppdaterad
Publicerad

Motståndet var högklassigt. Men det stoppade inte Meraf Bahta. Europamästaren tog hem Tjejmilen i överlägsen stil. – Jag är väldigt glad, säger hon.

Förra månaden tog hon EM-guld på 5 000 meter. I dag visade Meraf Bahta att hon kan springa bra även på en dubbelt så lång distans.

Hon tog nämligen hem Tjejmilen i Stockholm på tiden 32.40 – hela 1.11 före EM-silvermedaljören Charlotta Fougberg.  Det var första gångnen någonsin en löpare gick i mål på under 33 minuter.                   

Bahta var dock ändå inte helt nöjd.

– Jag tänkte springa på max 31 minuter. Men det är lite svårt att springa ensam hela vägen. Men jag är väldigt nöjd och glad ändå, säger hon till SVT Sport.

Andersson tia

Trea blev Frida Lundén, 2.16 efter Bahta.                                

Noterbart i övrigt är att comebackande Isabellah Andersson blev tia på tiden 37.14. Det var Anderssons första lopp sedan Stockholm Marathon i våras. Resten av hennes säsong har förstörts av fotskada som bland annat gjorde att hon missade EM i Zürich.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.