Bälinge åker ur – och ger upp

Publicerad

Bälinge åker inte bara ut damallsvenskan i fotboll de lägger dessutom ner hela elitverksamheten. Beslutet togs vid ett extra föreningsmöte.

-Med den ekonomiska utveckling som på senare år har ägt rum inom svensk damfotboll på elitnivå, måste vi konstatera att Bälinge IF inte har lyckats mobilisera de resurser som krävs och att en fortsatt elitsatsning på sikt riskerar att äventyra andra delar av vår förenings verksamhet. Det är givetvis med stort vemod som vi fattar detta beslut, säger Carl Lindberg, Bälinge IF:s ordförande.

Uppsalaklubben har legat i damallsvenskan – förutom 2005 – sedan mitten på 1990-talet och hoppas nu kunna flytta över verksamheten till IK Sirius. Därefter hoppas de få lämna över sin plats i damettan till den nya föreningen.

-Något formellt beslut att ”ta in” damfotbollen i IK Sirius är ännu inte fattat, men när en ansökan har kommit in kommer vår huvudstyrelse att behandla frågan. Och personligen ställer jag mig mycket positiv till det hela, säger IK Sirius ordförande Lasse Svensson enligt ett pressmeddelande.

TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.