Foto: TT Nyhetsbyrån

Baryard blir sportchef

Uppdaterad
Publicerad

Malin Baryard Johnsson blir ny sportchef för de internationella hästtävlingarna i Stockholm. Men svenskan fortsätter samtidigt sin satsning mot OS i Rio.

Vid nästa års flytt till Friends Arena byter de namn till Sweden international horse show, SIHS, och i dag presenterades Baryard Johnsson som ny sportchef.

– Malin blir alldeles utmärkt i den nya rollen som sportchef, säger Ulf Rosengren, ordförande i SIHS, till SVT Sport.

Stockholm Horse Show

Baryard Johnsson blir ansvarig både för hoppningen och dressyren.

– Det är med stor ödmjukhet som jag tar mig an uppgiften, det är en utmaning och jag älskar utmaningar, säger Baryard Johnsson i ett pressmeddelande.

”Ett tufft jobb”

Enligt uppgifter till DN diskuterar man nu möjligheten att få in fälttävlan i programmet. Men den nya sportchefen avslöjar inga nyheter för 2014.

– Vi får börja försiktigt. Det är ett tufft jobb att få en delvis ny organisation att fungera. Vi ska ta med oss allt det de lärt sig under de tidigare 21 åren och lägga till nya idéer, säger Baryard Johnsson och fortsätter:

– Den här helgen i Globen har varit väldigt inspirerande och självklart skulle man vilja ha de tio bästa i världen varje år. Målet är inte att ta in fler ryttare, målet är att få in bättre ryttare och bättre hästar – varje år.

Den svenska hoppstjärnan ska ha skrivit ett långtidskontrakt med tävlingsarrangörerna, men fortsätter samtidigt sin satsning mot OS i Rio 2016.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Horse Show

Mer i ämnet